top of page

In de media

In "De Nieuwe Hasselaar" van december 2023

Radio 2,

Christine Peeters, Tjorven Bonnast

do 30 nov  05:22

team nov 2023_edited.jpg

Speelgoedbank in Hasselt viert 10de verjaardag en zoekt nieuwe vrijwilligers

De speelgoedbank in Hasselt blaast tien kaarsjes uit. Ze verzamelen speelgoed, knappen het op en delen het dan uit aan gezinnen die het minder breed hebben. Het team van vrijwilligers wordt een dagje ouder en is nu op zoek naar nieuwe, jonge vrijwilligers. 

 

De speelgoedbank in Hasselt is ontstaan vanuit de vrouwelijke serviceclub Inner Wheel. “Tien jaar geleden zijn we met vijf vriendinnen begonnen”, vertelt Ria Achten, vrijwilliger van de speelgoedbank. Samen verzamelen ze speelgoed en delen ze het uit aan kansarme gezinnen. 

Het meeste speelgoed krijgen ze van particulieren. "We merken ook dat er een tendens is, want vroeger kregen we niet zo'n mooi speelgoed en moesten we de helft weggooien. Nu krijgen we zo goed als nieuw speelgoed. Als je speelgoed binnenbrengt, moet je jezelf de vraag stellen: zou je het speelgoed aan je eigen kinderen willen geven?"

Bedankt, eindelijk eens een pop zonder kapot geknipte haren

Ria en haar vriendinnen hebben nooit contact met de kinderen die ze zo blij maken, maar toch geeft het hen veel voldoening. “Wij geven nooit het speelgoed rechtstreeks aan de kindjes", zegt Ria. "We werken altijd samen met organisaties die het dan ook bezorgen, zoals bijvoorbeeld het OCMW. We kregen wel eens een kaartje met daarop geschreven: ‘Bedankt, eindelijk eens een pop zonder kapot geknipte haren’. En dat doet ons zoveel deugd.”

Toch willen ze hun team van vrijwilligers nu uitbreiden. “We worden allemaal een jaartje ouder en na ons 80ste wordt het moeilijker om kilo’s knuffels te wassen, bijvoorbeeld. Daarom gaan we nu op tijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ze moeten niets opnieuw opstarten, want het hele systeem zit goed in elkaar en onze website loopt als een klok”, besluit Ria.

Presentatie voor de Districtsvergadering van Inner Wheel D163

In "Libelle"

Laura van radio MNM op bezoek 

Voorstelling van onze Speelgoedbank op de International Inner Wheel Convention in Jaïpur

In "De Zondag"

PHOTO-2021-03-11-16-19-36%20PvdA_edited.

In het wijkkrantje van Stokrooi-Kuringen-Runkst

wijkkrantje speelgoedbank.jpg
bottom of page